FI-Wettex-header-we-are-1600x700.jpg

Haluamme tuotteidemme olevan vihreitä. Siksi käytämme paikallisia, uusiutuvia raaka-aineita, joissa ei ole muovia ja jotka maatuvat muutamassa viikossa kompostissasi. Myös pakkaus on 100% kierrätettävä, joten voit kuivata ja siivota puhtaalla omallatunnolla vettä säästäen ja kemikaaleja välttäen.  

WETTEX® tekee kompostoinnista helppoa

WETTEX® tekee kompostoinnista helppoa

Valitettavasti 95 % kaikista siivousliinoista sisältää muovia, joten ne eivät ole biohajoavia. Suosimme Wettexissä vihreää vaihtoehtoa: pitkän käyttöiän jälkeen liina voidaan hävittää kompostissa, koska se on 100 % biohajoava – puutarhakompostissasi maatuminen kestää noin 8 viikkoa. Mikäli kompostoit liinan, niin vältä käytettäessä kemikaaleja ja desinfioivia aineita, sillä ne saattavat estää liinaa maatumasta. Käytä sen sijaan biohajoavia puhdistusaineita, kuten etikkaa.

Meille tärkeää

Meille tärkeää

•    Kaikki käyttämämme sähkö tulee uusiutuvista lähteistä.

•    Puumassa on peräisin kestävästi kasvatetuista ruotsalaisista metsistä kuljetuksen vaikutusten minimoimiseksi.

•    Liinojen puuvilla on kehräämöjen ylijäämää, jonka kierrätämme.

•    Ajoneuvomme käyttävät vain fossiilittomia polttoaineita.

•    Teemme sieniliinoista pestäviä ja käytössä kestäviä.
 
•    Ja sanomattakin on selvää, että käytämme vesipohjaisia värejä liinoissamme.
 

Kompostoinnin helppous

 

INT_Wettex_WeCare_CompostMe_large2.jpg

    

Mikä sopii kompostiin?

 

INT_Wettex_WeCare_CompostMe2_large.jpg

Komposti tarvitsee sopivan suhteen hiilipitoista ”ruskeaa” ja typpipitoista ”vihreää” materiaalia. Ruskeassa jätteessä oleva hiili - kuolleet lehdet, oksat, kahvinpurut, pähkinänkuoret, sanomalehdet, pahvi ja myös Wettex®-sieniliinat - on kompostin mikrobien energialähde. Vihreän jätteen typpi - ruoho, rikkaruohot, tuoreet lehdet, teepussit, hedelmä- tai kasvijätteet - tuottaa proteiinia. Liian suuri määrä typpeä voi aiheuttaa hajua, kun taas liian suuri määrä hiiltä hidastaa maatumista.

Komposti vai biojäte?

Komposti vai biojäte?

Pitääksemme kompostimme toimintakuntoisena, jotkin orgaaniset keittiöjätteet tulisi mieluummin laittaa biojätteeseen kuin kompostiin. Tällaisia ovat esimerkiksi liha ja makkara, luut, kalanruodot, simpukankuoret ja trooppisten hedelmien kuoret. Sama koskee puutarhajätteitä, kuten sairaita kasveja (home, sienet, tuhoeläimet) sekä rikkakasvien siemeniä ja juurakkoja. 

a brand of FREUDENBERG